Værd at vide / INGEFÆR

Ingefær hjælper på gigt og ledsmerter, mave og fordøjelsesproblemer, kvalme, rejse-/søsyge.

Undersøgelser viser, at ingefær reducerer inflammation og smerte fordi har aktive stoffer, som er lige så effektive som smertestillende. Ingefær er rigtig kendt for sine anti-inflamatoriske egenskaber. Det hjælper til at lindre hovedpine, muskelsmerter, menstruationskramper, og give bedre søvn.

Ingefær er meget god kilde til at få A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, magnesium, kalium, fosfor, jern, natrium, calcium, zink og beta-caroten.

Ingefær undertrykker sult og appetit og er derfor en god ingrediens til vægttab, forøger stofskiftet og forbrænder fedt hurtigere, det fremmer mæthedsfornemmelsen (dvs. færre kalorier for at føle dig mæt). Ingefær menes at være en af de mest effective kure for maveproblemer. Ved at tilføje ingefær til din kost kan det være med til at lette generelt mavebesvær, oppustet mave, kolik eller diarre. Ingefær vil også fremme en bedre optagelse af næringsstoffer i blodet.

Ingefær er godt, hvis du er tilbøjelig til søsyge eller køresyge, da det er en langt mere effektiv måde at helbrede kvalme end andre mere kommercielle lægemidler. En lille smule ingefær kan lindre og mindske opkastning, svimmelhed, koldsved og kvalme. Et daglig idtag af ingefær er også godt for vordende mødre på tidlige stadier af graviditeten, da man kan lindre ugunstige effekter relateret til graviditeten. Ingefær er desuden blodfortyndende, hvilket kan være med til at mindske risikoen for hjertekar-sygdomme.

Ingefær kurerer og forebygger sygdom dvs. styrker immunsystemet og gøre dig klar til de koldere temperaturer. Og hvis uheldet allerede er ude, så kom hurtigere ud af sygdommen vad at spise ingefær. Daglige indtag af ingefær kan beskytte dig mod influenza i løbet af en vintersæson. Denne plante er nemlig rig på zink, krom og magnesium, som stimulerer blodcirkulationen og reducerer risikoen for feber.

 

 

 

Wellness hos Agnes | CVR: 36126582 | Birkealle 29, 4760 Vordingborg - Danmark | Tlf.: 81 73 19 60